Van doel naar actie

Wat is het doel van ons bedrijf? Van onze afdeling? Mijn persoonlijke doel? En als we dat dan helder voor ogen hebben, hoe zet je dat dan om in doelgerichte actie? Met de Quickwin “van doel naar actie” leer je je werkzaamheden te relateren aan hoofd- en subdoelen en krijg je een concreet handvat voor het logisch omzetten naar concrete actiepunten, weggezet op een tijdlijn. Met tips over hoe doelen te formuleren, ze inspirerend te maken en ze succesvol te realiseren

Prioriteiten stellen

Deadlines, een volle e-mailbox, verzoeken van collega’s, een analyse maken. Waar te beginnen? Met de Quickwin “Prioriteiten stellen” leer je je dagelijkse “to do’s” om te zetten naar een overzichtelijke planning en prioriteiten stelling. Hierdoor krijg je ‘rust’ in je hoofd, creëer je overzicht en plan je tijd voor juist die belangrijke zaken die anders alleen maar opschuiven. Dit in combinatie met zestig tips in een handige hand-out!

Speed Thinking

Snel een paar nieuwe ideeën nodig? Een snelle oplossing voor een klantprobleem? Moet je een snelle beslissing nemen? Hoe als team te starten met het nieuwe project? Met de Quickwin “Speed Thinking” van Ken Hudson leer je in twee minuten met 9 ideeën te komen. Daarna ga je de ideeën met elkaar verrijken om zo tot weer extra nieuwe ideeën en oplossingen te komen. Daarna ronden we af met een concreet stappenplan. De ‘ja-maar’ wordt even de mond gesnoerd om zo individueel of collectief binnen no time tot snelle oplossingen te komen.

Creatief denken

Wees eens creatief! Denk eens ‘out of the box’! Gemakkelijk gezegd, maar hoe doe je dat dan? Met de Quickwin “Creatief denken” leer je een aantal creatieve denktechnieken toe te passen op de meest voorkomende dagelijkse vraagstukken. Je leert je ‘associatiespier’ te gebruiken en op te rekken. Hierdoor kan je tot verrassende oplossingen komen voor zaken die eerst een flinke hobbel leken te zijn. En het leuke is: iedereen kan het!

De Logische Niveaus

Op belangrijke klantpresentatie. Leiding geven, onderhandelen over een belangrijk contract. Spannende gebeurtenissen met de bekende ‘kriebel in de maag’. Met de Quickwin “Logische niveaus” van Robert Dilts krijg je zicht en vat op de zes belangrijkste schakels van effectief presteren. Je brengt zaken als doel, identiteit, overtuigingen en vaardigheden met elkaar in verband. Hierdoor kan je excellent presteren vanuit zelfvertrouwen en vooral ‘je zelf zijn’.

Metaprogramma’s

De een is altijd stipt op tijd, de ander is consequent te laat. De een is introvert, de ander extravert. Zo hebben we allemaal onze eigen ‘programmering’. Met de Quickwin “Metaprogramma’s” leer je je eigen sterke punten in specifieke situaties te herkennen. Ook krijg je zicht op de verschillende metaprogramma’s van andere mensen. Hierdoor kan je beter omgaan met gedrag van collega’s, teamleden en klanten. Waardoor je beter met ze kunt communiceren en samenwerken.

Positieve mindset

Is het glas half leeg? Het hangt er maar van af hoe je het wilt zien. Maar stemming stuurt gedrag! Zie je ergens tegen op? Denk je ‘dat gaat nooit lukken’? Dan heb je te maken met het bekende ‘energielek’. Met de Quickwin “Een Positieve mindset” leer je een aantal concrete technieken hoe je vanuit een ander gezichtspunt tegen dezelfde feiten aan kunt kijken. Met als voordeel dat een positieve kijk op de zaak je veel meer energie, zin en creativiteit brengt om het daadwerkelijk aan te pakken. Welkom ‘voor in de bus’!

Work/life Balance

Hoge werkdruk? Tomeloze ambitie? Perfectionistisch? Belangrijke factoren voor het ontwikkelen van een disbalans. Met als gevolg een toename van stress, fouten maken, overzicht verliezen en verminderen van effectiviteit. En daar ging het juist om! Met de Quickwin “Work/life Balance” leer je de balans op te maken in je tijdsbesteding. Leer je jouw werk opnieuw te analyseren en creëer je je eigen oplossingen om weer een gezonde balans aan te brengen tussen werk en ontspanning.